top of page

INN + SAMI MUSIC WEEK - LIVE 8. FEB!


8. februar 2023, kl. 10:30, Sted: UiT, campus Alta, Auditorium 1042. Gratis inngang

Arrangementet skal også streames. Link: https://fb.me/e/36tfYvJTr


INN - Etniske minoriteter i norsk kulturliv og Sami Music Week er stolte av å invitere deg til samtalepanelet "Fortid og historie som skaper kunst om fremtiden".

Vi ønsker i denne samtalen å ta opp den samiske kulturhistorien, kunstformidling, fornorskningen, og hvordan det samiske miljøet har strategisk og politisk har jobbet med gjenoppbyggingen av samisk kultur- og kunsthistorie, gjerne i kombinasjon med musikk og film.

Målet med denne dybdesamtalen er at du som publikum, skal få kunnskap om det kulturhistoriske, samefolket og hva som har skjedd i Norge etter starten på gjenoppbyggingen av dette kulturarbeidet og hvor vi er i dag. Vi skal også få innblikk i hvordan kulturfeltet jobber med inkludering og mangfold på strategisk, og hva vi kan lære av historien.


Publikum skal ikke bare få mer kunnskap, men også få inspirasjon og motivasjon til hvordan vi sammen kan jobbe videre med å skape mangfold og representasjon i kulturfeltet.

Moderator: Selma Benmalek

Panelist: Odd Mathis Hætta og Ammal Ahmed Haj Mohamed

Selma Benmalek jobber til daglig som programkonsulent i Deichman. Som frilanser er hun skribent og redaksjonsassistent for bl.a. 10-undersøkelser, samt ordstyrer/konferansier under ulike kulturarrangementer. Hun er for øvrig styremedlem i Jeunesses Musicales Norway og styreleder i Norsk Bibliotekforening avd. Oslo.

Odd Mathis Hætta, f. 1940 Kautokeino. Lærerutdanning Tromsø off. Lærerskole 1963. Cand. philol. med hovedfag i samisk kulturvitenskap, mellomfag i samisk og arkeologi, grunnfag i nordisk. Dessuten finsk og geologi. Studier ved universitetene i Oslo, Trondheim og Tromsø..

Ammal Ahmed Haj Mohamed er produsent og strategiansvarlig for inkludering og mangfold på kulturhuset Sentralen. Hun er også samfunnsdebutant og ble i 2022 listet «33 under 33 stjerneskudd innen politikk og kulturlivet» for sitt arbeid og aktivisme. I fritiden er Ammal leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom. Hun er utdannet ved universitet i Oslo, årsenhet i Nordisk særlig norsk språk og litteratur og har en BA i Internasjonale relasjoner fra England.

På slutten av panelet skal det vises kunstfilmprosjektet «Techno Áhčči» produsert av Markus Johnsen Thonhaugen.

Hva skjer når en samisk artist fra Arktis møter den pulserende technoscenen til en europeisk hovedstad?

Helt siden sitt første besøk i Berlin har den samiske artisten Markus Thonhaugen, også kjent under aliaset «DJ iDJa», jobbet med sitt audiovisuelle kunstprosjekt «Techno Áhčči».

Prosjektet kombinerer samiske tradisjoner med elektronikaimpulser fra kontinentet. Resultatet er en kontrastfull audiovisuell opplevelse ulikt noe som er blitt produsert i Sápmi tidligere. Historien følger to venninner på helgebesøk i Berlin. Der møter de en inkluderende klubbkultur og mennesker som er vidt forskjellige fra dem selv. Fortapt i DJens tunge rytmer transporteres de tilbake til minner fra Sápmi. Til naturskjønne omgivelser fra Nord-Norge, varmen av midnattssol og den diffuse lyden joik.

Arrangementet skal også streames! https://us02web.zoom.us/j/87038818194


Bures boahtin!!!

13 views0 comments

Comments


bottom of page