top of page


Overhørt er en samling tekster som åpner dører inn til nye perspektiver på mangfold, som hver av de fem skribentene mener sitt felt sårt trenger. Disse tekstene måler tempen på litteraturfeltet, filmbransjen og arkitektbransjen, og vil tilføre de evinnelige debattene om mangfold i kultursektoren nye og originale lag.

I samtaler med skribentene oppfordret redaktør av serien, Harmeet Kaur, til én ting: tenk at du slipper behovet for å overforklare, og skriver som du ville skrevet til deg selv. Resultatet er en serie med tekster som er ærlige og for enkelte, provoserende.


Skribentene: Arkitekt Janancija Arulanantham, filmskaper Ibrahim Mursal, forfatter Teuta Dibrani, performancekunstner Mohamed Mohamed og forsker/kunstner Tuula Sharma Vassvik.


Publikasjonen er utgitt av foreningen INN og designet av Neslihan Ramzi


Prosjektet er støttet av Bergesenstiftelsen, Fritt Ord og Kulturdirektoratet.


Lanseringen er støttet av Sentralen.



LAST NED OVERHERT!


OVERHØRT INN 2023
.pdf
Download PDF • 59.60MB

Ta kontakt om du ønsker å motta trykte kopier!







Vinterhagen på Sentralen, 5. juni, kl. 19:30



Overhørt er en samling tekster som åpner dører inn til nye perspektiver på mangfold, som


hver av de fem skribentene mener sitt felt sårt trenger. Disse tekstene måler tempen på litteraturfeltet, filmbransjen og arkitektbransjen, og vil tilføre de evinnelige debattene om mangfold i kultursektoren nye og originale lag.

I samtaler med skribentene oppfordret redaktør av serien, Harmeet Kaur, til én ting: tenk at du slipper behovet for å overforklare, og skriver som du ville skrevet til deg selv. Resultatet er en serie med tekster som er ærlige og for enkelte, provoserende.

Under lanseringen vil skribentene diskutere arbeidet med tekstene og individuelle perspektiv på å være profesjonell kunstner og EMINK (etnisk minoritet i norsk kulturliv). Hvordan var det å skrive fritt og fjerne presset om å forklare og forsvare seg overfor den tenkte leseren?

Redaktør: Harmeet Kaur

Skribenter: Arkitekt Janancija Arulanantham, filmskaper Ibrahim Mursal, forfatter Teuta Dibrani, performancekunstner Mohamed Mohamed og forsker/kunstner Tuula Sharma Vassvik.


Redaktøren Harmeet og skribentene Janancija, Ibrahim, Teuta, Mohamed og Tuula.

Publikasjonen er utgitt av foreningen INN, designet av Neslihan Ramzi og trykket av João Doria Souza / Plantas Press.

Prosjektet er støttet av Bergesenstiftelse, Fritt Ord og Kulturdirektoratet.


Vinterhagen på Sentralen, 5. juni Program: 19:30 DJ Refel

20:00 Panel med redaktør Harmeet Kaur, arkitekt Janancija Arulanantham og filmskaper Ibrahim Mursal

Opplesning ved Tuula Sharma Vassvik

21:00 DJ Refel




8. februar 2023, kl. 10:30, Sted: UiT, campus Alta, Auditorium 1042. Gratis inngang

Arrangementet skal også streames. Link: https://fb.me/e/36tfYvJTr


INN - Etniske minoriteter i norsk kulturliv og Sami Music Week er stolte av å invitere deg til samtalepanelet "Fortid og historie som skaper kunst om fremtiden".

Vi ønsker i denne samtalen å ta opp den samiske kulturhistorien, kunstformidling, fornorskningen, og hvordan det samiske miljøet har strategisk og politisk har jobbet med gjenoppbyggingen av samisk kultur- og kunsthistorie, gjerne i kombinasjon med musikk og film.

Målet med denne dybdesamtalen er at du som publikum, skal få kunnskap om det kulturhistoriske, samefolket og hva som har skjedd i Norge etter starten på gjenoppbyggingen av dette kulturarbeidet og hvor vi er i dag. Vi skal også få innblikk i hvordan kulturfeltet jobber med inkludering og mangfold på strategisk, og hva vi kan lære av historien.


Publikum skal ikke bare få mer kunnskap, men også få inspirasjon og motivasjon til hvordan vi sammen kan jobbe videre med å skape mangfold og representasjon i kulturfeltet.

Moderator: Selma Benmalek

Panelist: Odd Mathis Hætta og Ammal Ahmed Haj Mohamed

Selma Benmalek jobber til daglig som programkonsulent i Deichman. Som frilanser er hun skribent og redaksjonsassistent for bl.a. 10-undersøkelser, samt ordstyrer/konferansier under ulike kulturarrangementer. Hun er for øvrig styremedlem i Jeunesses Musicales Norway og styreleder i Norsk Bibliotekforening avd. Oslo.

Odd Mathis Hætta, f. 1940 Kautokeino. Lærerutdanning Tromsø off. Lærerskole 1963. Cand. philol. med hovedfag i samisk kulturvitenskap, mellomfag i samisk og arkeologi, grunnfag i nordisk. Dessuten finsk og geologi. Studier ved universitetene i Oslo, Trondheim og Tromsø..

Ammal Ahmed Haj Mohamed er produsent og strategiansvarlig for inkludering og mangfold på kulturhuset Sentralen. Hun er også samfunnsdebutant og ble i 2022 listet «33 under 33 stjerneskudd innen politikk og kulturlivet» for sitt arbeid og aktivisme. I fritiden er Ammal leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom. Hun er utdannet ved universitet i Oslo, årsenhet i Nordisk særlig norsk språk og litteratur og har en BA i Internasjonale relasjoner fra England.

På slutten av panelet skal det vises kunstfilmprosjektet «Techno Áhčči» produsert av Markus Johnsen Thonhaugen.

Hva skjer når en samisk artist fra Arktis møter den pulserende technoscenen til en europeisk hovedstad?

Helt siden sitt første besøk i Berlin har den samiske artisten Markus Thonhaugen, også kjent under aliaset «DJ iDJa», jobbet med sitt audiovisuelle kunstprosjekt «Techno Áhčči».

Prosjektet kombinerer samiske tradisjoner med elektronikaimpulser fra kontinentet. Resultatet er en kontrastfull audiovisuell opplevelse ulikt noe som er blitt produsert i Sápmi tidligere. Historien følger to venninner på helgebesøk i Berlin. Der møter de en inkluderende klubbkultur og mennesker som er vidt forskjellige fra dem selv. Fortapt i DJens tunge rytmer transporteres de tilbake til minner fra Sápmi. Til naturskjønne omgivelser fra Nord-Norge, varmen av midnattssol og den diffuse lyden joik.

Arrangementet skal også streames! https://us02web.zoom.us/j/87038818194


Bures boahtin!!!

bottom of page